#020today: Start Taste of Amsterdam
Het Amsterdamse Amstelpark is vanaf vandaag tot en met zondag weer het toneel van het culinaire event Taste of Amsterdam. Een aantal prestigieuze Amsterdamse restaurants zullen zich hier presenteren, waarbij elk restaurant drie gerechten aanbiedt die de bezoeker tegen betaling van zogenaamde 'florijnen' (te koop voor 1,25 euro p/st) kan proeven.
Behalve genieten van het eten zijn er nog tal van andere activiteiten waaraan men kan deelnemen. Zo zijn er wijnproeverijen, workshops waarin topchefs de nieuwste kooktechnieken laten zien en kunnen de bezoekers zich inschrijven voor kooklessen. Een van de kookworkshops wordt gegeven door de Amsterdamse banketbakker en vader van de Holtkamp croquet, Cees Holtkamp. Holtkamp is een van Nederlands bekendste banketbakkers en heeft vorig jaar een culinaire biografie uitgebracht met daarin honderden recepten.
De recepten uit het hier getoonde boekje van huishoudlerares Martine Wittop Koning uit 1914 zullen tot heel andere gerechten geleid hebben dan de recepten die Holtkamp en andere topchefs tijdens Taste of Amsterdam zullen hanteren. De titel van het boekje – Eenvoudige berekende recepten – toont al aan dat het hier gaat om recepten die evenwichtig van samenstelling én goedkoop waren. Waar nu de ontwikkelingen in de culinaire wereld zo snel gaan dat er hele evenementen omheen georganiseerd kunnen worden, verschilden de recepten uit dit boekje nauwelijks met die van dertig jaar later.
Kijk hier voor meer informatie over dit object.