Tuin Museum Willet-Holthuysen
Tuin Museum Willet-Holthuysen
Deze tuin werd aangelegd in 1972-‘73 naar een ontwerp van Egbert Mos, hoofdtuinarchitect van de afdeling Beplantingen van de Dienst Publieke Werken en conservator van Erpers Royaards. Zij lieten zich inspireren door de vroeg 18de-eeuwse tuinontwerpen van de Franse architect Daniël Marot. De uitvoering werd bekostigd met steun van de naastgelegen Amro bank, als dank voor het gebruik van het terrein tijdens nieuwbouwwerkzaamheden. Enkele oude  beeldhouwwerken zoals de piëdestal met zonnewijzer, de twee borstbeelden (termen) en het Mercuriusbeeld werden opgenomen in het nieuwe ontwerp. Ook zijn toen nog twee in 1965 aangekochte 18de-eeuwse zandstenen beelden toegevoegd ter weerszijden van de zonnewijzer.

Lees hier verder over deze neobarok tuin.